|
Právě je Stř 08. Zář 2010 19:34:55
|
Zobrazit nezodpovězené příspěvky | Zobrazit aktivní témata
| Autor |
Zpráva |
|
MIZ
Registrován: Ned 23. Bře 2008 10:39:33 Příspěvky: 730 Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
|
 Re: Nové BOINC projekty
V. Kliber upozornil na fóru CNT na nový projekt DNETC@HOME. Pokud se nemýlím, jedná se o takové přemostění neBOINC projektu do prostředí BOINC. Tj. pomocí BOINC klienta lze počítat oba matematické projekty ( RC5, OGR) neBOINCového stařičkého (běží od r. 1997) systému distribuovaných výpočtů distributed.net.  Matematická úloha OGR (Golombovo pravítko) je ale také již počítána jako jeden z podprojektů na Yoyo, kde taktéž uvádějí, že jde o napojení na distributed.net. Připadá mi to jako poněkud duplicitní. Dokonce na obou BOINC projektech OGR používají i stejnou kravičku  . Podobnost ovšem končí ve chvíli, kdy se podíváme na využívané prostředky: Zatímco Yoyo je klasický projekt využívající volný výkon CPU, zde mají aplikace výhradně pro grafické karty, a to obou majoritních značek!  Samozřejmě v začátcích nefunguje ještě vše ideálně. Tým jsem založil.
|
| Stř 31. Bře 2010 11:48:50 |
|
 |
|
MIZ
Registrován: Ned 23. Bře 2008 10:39:33 Příspěvky: 730 Bydliště: Krkonoše, Czech Republic, Europe, 3rd from the Sun
|
Opět od V. Klibera z CNT mám info o novém projektu WUProp@Home. Projekt je dost netypický, zjišťuje WU Properties, vlastnosti jednotek BOINC projektů aktivních na daném PC - náročnost na RAM, deadline atd. Nasbírané hodnoty posílá jednou denně na web projektu, kde jsou souhrnné výsledky. Tento projekt tedy fakticky nic nepočítá, není proto náročný na CPU či GPU počítače. Výsledkem projektu by měla být tabulka náročnosti BOINC projektů, jakou známe od Honzy, jen tvořená automaticky a asi i s nějakou vazbou na konkrétní konfigurace použitých PC, uvidíme. Web projektu: http://94.23.23.123/wuproj/index.phpTým jsem založil. Pro založení osobního profilu na tomto projektu je potřeba mít aspoň 1 kredit.
|
| Čtv 08. Dub 2010 12:35:34 |
|
 |
|
pohlondrej
Registrován: Pát 15. Kvě 2009 14:24:54 Příspěvky: 182 Bydliště: Černíkovice (u Rychnova nad Kněžnou), kraj Královéhradecký, ČR
|
Znám, počítám, k týmu se hned připojím 
_________________ Moje "dělo" : Acer Extensa 5620 - Intel C2D@2.20GHz 4MB L2 FSB800, 2GB RAM, 320GB HDD (WD Scorpio) - 721 vadných sektorů , Intel GMA X3100; Linux Ubuntu 10.4 "Lucid Lynx"(64bit) Domácí PC : Asus P5VD2-X, Intel Celeron D 335 (2.8 GHz), PowerColor ATI Radeon HD2600 256MB SCS3 (TDP 30W), WD Caviar 320GB, 512 MB RAM DDR2 Kingston 533MHz, Windows XP Home - 32 Bit Oblíbené projekty : World Community Grid, AQUA@home, PrimeGrid, Freehal@home a QMC@home Moje statistiky : BoincStats, B.Mundayweb, PrimeGrid a statistiky CNT od vklibera PG medaile :  WCG medaile :   Poslouchám asi tak tohle (my Last.fm music profile)...
|
| Čtv 08. Dub 2010 18:01:41 |
|
 |
|
MIZ
|
Tak už tam mám kredit, vytvořil jsem si profil a hle, kdo je dnes UotD - Saenger, náš starý známý. Potkávám ho jako UotD snad na všech těchto nových projektech, kde si zakládám účet... Já už takhle na něj nikdy nezapomenu, ale náhoda mi to chce asi pojistit. Zde si můžete porovnat svou sestavu s již nasbíranými daty: http://94.23.23.123/wuproj/results.py
|
| Sob 10. Dub 2010 10:48:55 |
|
 |
|
MIZ
|
Na projektu WU Prop je nyní k dispozici aplikace pro 64b Linux. Je vedena jako testovací, takže je potřeba si na webu projektu nastavit počítání testovacích aplikací. Projekt je zaměřen na sledování počítání BOINC projektů a ukládání výsledků do databáze pro porovnání. Není náročný na výpočetní výkon, neubírá tedy místo jednotkám běžných projektů. Pro provoz potřebuje nějaký novější BOINC Manager, tuším od 6.10.
|
| Ned 16. Kvě 2010 9:53:49 |
|
 |
|
MIZ
|
Na fóru CNT napsal V.Kliber o 3 nových BOINC projektech. Ocituji téměř celý jeho příspěvek: Citace: Opět platí staré známé ... zatím pouze pro nadšence a testery. Biochemical Library ( http://boinc.vanderbilt.edu/bcl/) Aplikace pro Win 32-bit Projekt má pod palcem Vanderbilt University Fórum nefunguje. CAS@home ( http://casathome.ihep.ac.cn/) Aplikace pro Win 32-bit Projekt je čínský a vznikl za podpory Čínské akademie věd, v červenci a srpnu je naplánována spolupráce s CERN pro vývoj aplikace pro simulaci kolizí částic v čínském urychlovači částic IHEP. Jednotky co jsem testoval já byly počítány aplikací pro predikci struktury proteinů vyvinutou výzkumníky z Ústavu výpočetní techniky CAS. Pár jednotek jsem spočítal, žádný problém, nic neobvyklého. Replikace = 2. Fórum funguje. Virus Respiratorio Sincitial (VRS) ( http://falua.cesfelipesegundo.com/VRS/) Aplikace pro win 32-bit a Linux 32-bit Přesně jsem nepochopil co se počítá : simulace chování viru španělské chřipky :smt102 . Cílem má být lepší pochopení nákazy vývoje a jeho příslušných parametrů, rychlejší předpovědi vývoje populace viru, projektování lepších kampaní očkování. Kdo za projektem stojí netuším. Něco málo jsem spočítal, žádný problém, nic neobvyklého. Replikace = 1. Fórum nefunguje. ... na jednom projektu (už netuším) nefunguje standardní připojení k týmu, po nalezení týmu chybí linka na připojit a je třeba přepsat URL adresu a dát tam ... team_join_form.php?id= ... a nechat ID týmu. Náš tým jsem všude založil, takže kdo chce, iniciativě se meze nekladou.  Já tedy Čínu podporovat nebudu ani v DC. Až skončí s totalitní nesvobodou a útlakem, ať dají vědět a můžu to přehodnotit. Stačí, že nejspíš nosím jejich oblečení a používám pravděpodobně z velké části jejich elektronické součástky. 
|
| Pon 28. Čer 2010 10:47:12 |
|
 |
|
MIZ
|
Na fóru CNT upozornil NoTHX na dva nově objevené projekty, cituji: Na prvním projektu se mi nepodařilo založit si profil, nikde na to není odkaz, takže ani tým. Na druhém se podařilo.
|
| Čtv 01. Črc 2010 9:21:27 |
|
 |
|
MIZ
|
Na fóru CNT upozornil vkliber na nový projekt http://www.primaboinca.com/. PRIMABOINCA je matematický výzkumný projekt, který hledá protiargument k nějaké doměnce (snaží se vyvrátit nějaké tvrzení). Tým jsem založil.
|
| Čtv 29. Črc 2010 10:59:32 |
|
 |
|
MIZ
|
_________________ World Community Grid medaile: Help Conquer Cancer , Human Proteome Folding - Phase 2 , Help Fight Childhood Cancer , Help Cure Muscular Dystrophy - Phase 2 , Influenza Antiviral Drug Search , Discovering Dengue Drugs - Together - Phase 2 , Computing for Clean Water , The Clean Energy Project , Nutritious Rice for the World , FightAIDS@Home , ß . Yoyo medaile: Evolution@home , Muon , ecm , Cruncher OGR .
Poslední novinky z projektů My recent favorite music
|
| Pon 06. Zář 2010 9:34:21 |
|
 |
|