Právě je Stř 08. Zář 2010 19:01:55

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Windows 7 
Autor Zpráva

Odeslat Re: Windows 7
... "Autor: komerční prezentace" ;) To je skutečně reklama hodná bulváru.

Čtv 06. Kvě 2010 14:08:12

Tak jsem našel tu utilitu, které poněkud příliš novátorské Start-menu Windows 7 změní zpět na léta zažitý systém. Jmenuje se Seven Classic Start a zdarma funguje - jak už název napovídá :D - 7 dnů. Takže mi brzy vyprší, ale pak už snad Start menu nebudu skoro potřebovat.

Pon 17. Kvě 2010 12:36:51

Stále jsem nikde nenašel, kde vypnout to automatické roztahování oken a už mě to fakt štve. Prostě nelze si okna rozmístit tak, že některá nastrkáte do rohů, aby zbylo co nejvíce místa na ostatní. Jakmile okno strčíte do rohu, přeběhne bleskurychle přes plochu průhledný, skoro nepostřehnutelný jakoby stín. Ten varuje, že okno bude po puštění roztaženo po celé ploše. Pokud si toho nevšimnete, okno je fakt maximalizováno. Kliknete jeho zmenšení na původní velikost, čímž se samozřejmě vrátí na svou původní pozici. Můžete začít další pokus. Výsledkem je, že kolem rohů musíte nechat nevyužité proužky místa.
Asi vedlejším efektem této podivné funkce je to, že okna nelze zasunovat "pod" lištu se Start menu, kterou mám na horním okraji. Titulek okna, které chci odsunout někam do rohu mě obvykle nezajímá, takže jsem je pod Vista SP2 zasunoval až pod systémovou lištu, aby byl vidět jen ten podstatný obsah. Tady už to nejde.

Dalším efektem je jakési zhasínání oken:
Pokud přijdu a jede screensaver, pohnu myší, screensaver zmizí a koukám na ... někdy ... prázdnou plochu! :o Při podrobnějším pohledu tam jsou vidět průhledné obrysy původních oken. Ale musím znovu pohnout myší, aby to okna znovu vykreslilo, aby na ně bylo vidět a dalo se něco dělat. :!: :very_confused:
Stejný efekt někdy nastává i při přepínání mezi okny pomocí Alt+Tab. Někdy se stane, že prostě okna zase začnou mizet z obrazovky a zase tam zůstávají jen ty jejich obrysy. Jak na to ještě pořád nejsem zvyklý, leknu se kam a proč všechno zmizelo a Alt+Tab pustím. Pak se okna zase vykreslí a nyní už napodruhé připraven můžu znovu začít přepínat, abych se dostal do žádaného okna.
PROSÍM, kde se toto zmatené chování dá vypnout?? :?: :sick:
Dělá mi to na obou strojích s W7 - Intel se slabou nVidií i AMD se silnou ATI.
Ano, snažím se na to myslet a používat jednu z mála skutečných novinek oproti XP - kombinaci okénko+Tab. Ale zvyk je zvyk a starého psa novým kouskům nenaučíš... :( A navíc stále sním o tom, že se mi jednou podaří sehnat klávesnici nejen bez zbytečně zdvojené klávesy s "\" a "|", která zabírá místo levému Shiftu, ale hlavně bez těch (h)různých okének navíc, do kterých se člověk nechtěně trefí při pokusu trefit Alt a zbytečně se tak úplně vyhodí z aplikace. blee :sick:

Čtv 27. Kvě 2010 8:47:57

Tak tohle jsem hledal!
Classic Windows Start Menu
To udělá ve Win 7 klasické Start menu! Paráda, uff. A je to free, díky chlapci. :aplause: Pravda, ten web se snaží vnucovat nějaké reklamy a pop-up okna, ale nekupte to za tu cenu. :)
Existuje fůra jazykových verzí, vč. české a slovenské. Jdou tam nějak nastavovat i barvy, velikost ikon a takové věci [Rclick na "Start-ikonku"].

World Community Grid medaile: Help Conquer Cancer Obrázek, Human Proteome Folding - Phase 2 Obrázek, Help Fight Childhood Cancer Obrázek, Help Cure Muscular Dystrophy - Phase 2 Obrázek, Influenza Antiviral Drug Search Obrázek, Discovering Dengue Drugs - Together - Phase 2 Obrázek, Computing for Clean Water Obrázek, The Clean Energy Project Obrázek, Nutritious Rice for the World Obrázek, FightAIDS@Home Obrázek, ß Obrázek.
Yoyo medaile: Evolution@home Obrázek, Muon Obrázek, ecm Obrázek, Cruncher OGR Obrázek.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Poslední novinky z projektů My recent favorite music
Obrázek

Pon 31. Kvě 2010 10:57:43
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2